Despre pasiunea mea de a gati…

Pina la vârsta de 15 ani, gătitul in familia mea era sarcina mamei si a surorii mele mari… Eu intram in bucatarie doar pentru a ciuguli cite ceva in pauzele rupte din joaca cu copiii din mahala… La vârsta de 15 ani m-am mutat in Chisinau, cind mi-am început studiile la colegiu si mai apoi sa le continui la universitate… Atunci a trebuit să-mi gătesc singura, sa plănuiesc ce o sa maninc la dejun, prinz si cina… Spre mirarea mea, nu a fost deloc grea aceasta noua sarcina… Daca la început găteam retete simple, peste un an sau doi găteam bucate mai complexe… Dar totuși bucătăria studențeasca nu e foarte variata, si de cele mai multe ori nu aveam un regim alimentar si nu era gătitul o prioritate… Cred ca abia cind am început sa lucrez ca au pair, mi-am pus la încercare capacitățile mele culinare… Timp de un an găteam cina de 3-4 ori pe saptamina, fapt care mi-a dezvoltat aceste abilitați, dar si m-a facut sa înțeleg ca imi place sa gătesc, sa incerc rețete diferite ca complexitate, din bucătăria diferitor țări…

Astăzi ori de cite ori ma aflu in bucatarie, gătesc din placere… Fiind studenta la o facultate de promovare a sănătății, cunosc cit de importantă e alimentatia pentru sănătate, de aceea incerc sa gătesc cit mai sănătos si variat, deși recunosc ca nu pot sa ma abțin mereu de la dulciuri si deserturi… Însă in portii mici si cit mai rar posibil ma alint pe mine si sotul meu cu bunătăți calorice… În categoria “Taste” povestesc despre experimentele si fanteziile mele culinare…

img_8051

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s